A szőlő gyógyhatásai
A szőlő különleges helyet foglal el a gyümölcsök nagy családjában. Azon kívül, hogy az emberiség legrégibb élvezeti italának, a bornak a gyümölcse, olyan táplálkozási értékekkel rendelkezik bogyótermése, mint a rögtön emészthető cukrok jelentős mennyisége, az almasav, a B-vitaminok, az E-vitamin és az antioxidáns flavonoidok.
A szilva
Német kutatók szerint a szilva megakadályozza a vastagbélrákot! A Berlini Egyetemen nemrég elvégzett kutatás szerint azok az emberek, akik három héten keresztül,
naponta legkevesebb hat szem szilvát, akár nyersen, vagy szárítva elfogyasztanak, megelőzhetik a
csontbetegségeket, csökkenthetik a rossz koleszterinszintet, és a vastagbélrák kialakulását is elkerülhetik.
Citromfű
Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozik, kellemes, citromra emlékeztető illatú, fehér virágú,
évelő növény. Vadon csak szórványosan fordul elő, de kertekben sokfelé megtalálható.
Az alma gyógyító hatása a szervezetünkre
Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt ehetünk, anélkül, hogy erjedés lépne
fel. Ezt már az ókorban is tudták róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének.
Aszalt szilva és az immunrendszer
Táplálkozástudományi professzorok ez idáig úgy vélték, hogy az erdei gyümölcsök rendelkeznek a
legnagyobb szabadgyök-semlegesítő hatással, azonban a legfrissebb kutatásokból kiderült, hogy az aszalt
szilva jóval nagyobb antioxidáns dózissal rendelkezik.