A szőlő gyógyhatásai

A szőlő különleges helyet foglal el a gyümölcsök nagy családjában. Azon kívül, hogy az emberiség legrégibb élvezeti italának, a bornak a gyümölcse, olyan táplálkozási értékekkel rendelkezik bogyótermése, mint a rögtön emészthető cukrok jelentős mennyisége, az almasav, a B-vitaminok, az E-vitamin és az antioxidáns flavonoidok.

A szilva

Német kutatók szerint a szilva megakadályozza a vastagbélrákot! A Berlini Egyetemen nemrég elvégzett kutatás szerint azok az emberek, akik három héten keresztül, naponta legkevesebb hat szem szilvát, akár nyersen, vagy szárítva elfogyasztanak, megelőzhetik a csontbetegségeket, csökkenthetik a rossz koleszterinszintet, és a vastagbélrák kialakulását is elkerülhetik.

Citromfű

Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozik, kellemes, citromra emlékeztető illatú, fehér virágú, évelő növény. Vadon csak szórványosan fordul elő, de kertekben sokfelé megtalálható.

Az alma gyógyító hatása a szervezetünkre

Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt ehetünk, anélkül, hogy erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban is tudták róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének.

Aszalt szilva és az immunrendszer

Táplálkozástudományi professzorok ez idáig úgy vélték, hogy az erdei gyümölcsök rendelkeznek a legnagyobb szabadgyök-semlegesítő hatással, azonban a legfrissebb kutatásokból kiderült, hogy az aszalt szilva jóval nagyobb antioxidáns dózissal rendelkezik.